Midhoester Werner Donselaar doet mee aan Expeditie Noordkaap

Meedhuizen – Op 31 januari nemen Werner Donselaar 34 jaar uit Meedhuizen en zijn kameraad Jaap Berends 50 jaar uit Scheemda deel aan Expeditie Noordkaap, een autotoertocht naar de Noordkaap onder arctische weersomstandigheden, waarbij het wedstrijdelement continu meetelt.

Het team zal op 31 januari starten vanuit Lichtenvoorde. In 8 dagen zal er 8000 km gereden worden door Nederland, Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Finland, Noorwegen, Zweden en Denemarken. Het beloofd een barre tocht te worden. Rond de Noordkaap kunnen temperaturen van -40c voorkomen. De Noordkaap vind je ver voorbij de poolcirkel en wordt beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent.

Tijdens de tocht krijgen de teams diverse opdrachten waar ze punten mee kunnen verdienen, ook krijgen teams punten voor de snelste tijd en minste kilometers. Expeditie Noordkaap is geen race. Alle teams worden voorzien met een GPS zender. Wordt de maximale snelheid overschreden, dan kan een team strafpunten krijgen of worden gediskwalificeerd.

Tussen de etappes wil de organisatie diverse activiteiten organiseren. Zoals; Husky-sledetochten, sneeuwscootertochten, vissen op de Barentszzee.

Werner en Jaap zijn geen onervaren rijders, ze hebben een diverse keren deel genomen aan de Wintereditie van de Carbagerun.

Back to top button