10.8 C
Delfzijl
23 april 2021 16:10

Midden-Groningen maakt werk van de Week van het Geld

Midden-Groningen – Tijdens de Week van het Geld pakt de gemeente Midden-Groningen stevig uit met onder andere een spel en een voorleesproject voor de basisscholen en een debatwedstrijd voor het voortgezet onderwijs. De landelijke Week van het Geld wordt tussen 25 en 29 maart georganiseerd, in Midden-Groningen starten de activiteiten van deze week al op 13 maart.

Wethouder Peter Verschuren opent op 13 maart om 09.00 uur in Theater Kielzog, de Week van het Geld, voorafgaand aan een debat-battle voor de derdejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs in Midden-Groningen. Daarnaast  doen 30 basisscholen mee met een voorleesproject over Eiki en Oeki die zuinig aan moeten doen om de winter goed door te komen. Deze klassen zijn ook uitgenodigd om een theatervoorstelling te komen zien. Meer informatie over dit project op de website van de week van het geld: https://www.weekvanhetgeld.nl/over-deze-week/activiteiten/eiki-en-oeki/.

Tien basisscholen ontvangen daarnaast het Armoedespel voor de bovenbouw, in samenwerking met Stichting Solidair.

‘Discussiëren kun je leren’
In samenwerking met stichting DKJL, Dr. Aletta Jacobs College, CSG Rehoboth en de Rutger Kopland School is dit project opgezet. Op dinsdag 12 maart ontvangen alle leerlingen van het derde leerjaar  masterclasses overtuigen en discussiëren. Vervolgens gaan ze dat woensdag 13 maart echt ten uitvoer brengen in het Kielzog met het thema geld. In de jury zitten onder andere de wethouders Peter Verschuren en Erik Drenth. Er wordt een discussie-battle georganiseerd in de ochtend en in de middag.

Volg ons op

11,082FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten