Met de NL-Alert app ontvangen Groningers altijd informatie bij een noodsituatie

Groningen – Met de NL-Alert app ontvangen Groningers die vaak dicht bij de grens met Duitsland zijn, altijd een NL-Alert bij een noodsituatie. Dat was nog niet altijd het geval, omdat hun telefoon soms verbonden is met een buitenlandse zendmast. Die zenden geen NL-Alert uit. Ook heeft de app extra toegankelijkheidsfuncties die NL-Alert duidelijker maken voor mensen met een visuele of auditieve beperking. De NL-Alert app is te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je informeert bij noodsituaties. Je ontvangt NL-Alert als noodmelding op je mobiele telefoon. Dat kan nu ook met de NL-Alert app.

NL-Alert in grensgebied
De app is handig voor mensen die vaak dicht bij de grens zijn. Want dan kan het gebeuren dat je een NL-Alert mist. Dat heeft te maken met de zendmast waarmee jouw telefoon op dat moment verbonden is. NL-Alert wordt alleen uitgezonden op zendmasten van alle Nederlandse telecomproviders.

Wil je ook NL-Alerts ontvangen als je mobiele telefoon verbinding heeft met een buitenlandse zendmast? Download de app en zorg dat je verbonden bent met mobiel internet.

Locatie en privacy
De NL-Alert app beschermt je privacy. De overheid heeft je telefoonnummer niet nodig om ervoor te zorgen dat je NL-Alerts kan ontvangen. Als je NL-Alert-meldingen wilt ontvangen op basis van je huidige locatie, moet je wel toestemming geven om altijd je locatie te delen met de app. Je locatie wordt alleen gebruikt voor de NL-Alert app.

Goed om te weten: als je de NL-Alert app gebruikt, kan het zo zijn dat je twee keer een NL-Alert ontvangt. Eén keer via de app en één keer als noodmelding.

Gebieden selecteren
Het delen van je locatie is niet verplicht. Je kan instellen dat je NL-Alerts voor heel Nederland ontvangt of bepaalde gebieden selecteren waarvoor je NL-Alerts wil ontvangen. Ben je in een gebied dat je niet hebt geselecteerd? Dan ontvang je geen NL-Alerts via de app.

NL-Alert duidelijk voor iedereen
NL-Alert moet duidelijk zijn voor iedereen. Ook voor mensen met een visuele of auditieve beperking, Daarom biedt en ondersteunt de app ook meerdere toegankelijkheidsfuncties die hierbij helpen. Als je slechtziend bent, kan je inzoomen in de app, het contrast vergroten of de app in donkere modus bekijken. Ook kan je de tekst in de app en van het NL-Alert zelf laten voorlezen (tekst-naar-spraak). Als je slechthorend of doof bent, kan je instellen dat je mobiele telefoon lichtflitsen geeft bij een melding van de NL-Alert app. Een NL-Alert kan je zeven dagen terugvinden in de app.

Over NL-Alert
Je ontvangt een NL-Alert bij noodsituaties, zoals een brand of extreem weer. Op je mobiele telefoon, maar ook zie je de NL-Alert op digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Een voorbeeld:

‘NL-Alert 22-12-2023 15:52 Rookontwikkeling door brand in de Wouwstraat in Doetinchem. Ga naar binnen. Sluit ramen en deuren. Meer informatie op: www.nl-alert.nl Ontvang je een NL-Alert? Luister of lees het bericht meteen, volg de instructies op en informeer anderen. Want het kan zijn dat iemand het NL-Alert nog niet heeft ontvangen. Zo heeft iedereen direct informatie bij een noodsituatie.

Kijk voor meer informatie op www.nl-alert.nl/app.

Back to top button