woensdag 29 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Merendeel inspecties buitengebied uitgevoerd

spot_img

Woldendorp – Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft alle eigenaren in het buitengebied benaderd voor het inplannen van een inspectie. Onder regie van Centrum Veilig Wonen worden sinds eind augustus schades van woningen en gebouwen opgenomen in het buitengebied. Dit gebied ligt aan de randen van het aardbevingsgebied. Inmiddels is het merendeel van de inspecties uitgevoerd.

Vanaf eind augustus zijn circa 1750 eigenaren benaderd voor het inplannen van een inspectie. Deze eigenaren vallen binnen de proef die nog dit jaar wordt afgerond. Bij circa 1500 eigenaren van particuliere woningen is een inspectie ingepland. De overige inspecties geschieden in nauw overleg met bijvoorbeeld woningcorporaties en zorginstellingen.

Ruim de helft van de inspecties uitgevoerd

Op dit moment zijn bijna 1000 inspecties uitgevoerd. Tijdens een inspectie geeft een bewonersbegeleider van CVW uitleg over het proces en neemt een inspecteur van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos de schade op. Bewoners worden voorafgaand aan de afspraak geïnformeerd over het verloop van de inspectie via een video op de website van CVW. Ongeveer twee weken na de inspectie ontvangt de eigenaar een inspectieverslag waarin alle informatie van de inspectie terug te vinden is.

Panel van experts

Alle inspectieverslagen worden daarna individueel beoordeeld door een panel van experts. Bij de beoordeling van de schades worden niet alleen de foto’s en de informatie uit het bezoek verwerkt, maar worden ook een data-analyse en een analyse van omgevingsfactoren uitgevoerd en meegenomen in het uiteindelijke oordeel over de oorzaak van de schade. De experts kijken niet alleen of aardbevingen mogelijk de oorzaak zijn van de geconstateerde schade. Ook andere mogelijke oorzaken worden inzichtelijk gemaakt. De bevindingen van de experts worden vastgelegd in individuele beoordelingsrapporten die begin 2017 beschikbaar komen voor de eigenaren. Door deze werkwijze toe te passen binnen de proef, worden kennis en ervaring opgedaan die mogelijk ingezet kunnen worden ter verbetering van het reguliere schadeafhandelingsproces.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten