zondag 1 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Bedenk een nieuwe naam voor het Kindcentrum Delfzijl Noord

spot_img

Delfzijl – Vijf jaar geleden is de Brede School Noord geopend aan de Waddenweg in Delfzijl. Dit multifunctioneel centrum in het hart van de wijk Delfzijl-Noord biedt onderdak aan scholen, sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, culturele organisaties, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. De Brede School Noord is er gekomen dankzij gezamenlijke inspanning van de gemeente Delfzijl, de schoolbesturen van Noordkwartier en Marenland en de kinderopvang Kids2b.

De samenwerking tussen de Brede School Noord, basisonderwijs, peuterspeelzaal en kinderopvang smaakt naar meer. Alle partners voelen zich verbonden in het verder ontwikkelen van een Kindcentrum. Doel is om vanuit een hechte samenwerking een gevarieerd aanbod te creëren voor alle kinderen uit Delfzijl-Noord. Uiteraard worden de wijkvoorzieningen betrokken en waar mogelijk onderdeel van het Kindcentrum.

Wat is een Kindcentrum?

Kinderen hebben recht om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de wereld van morgen. Om dat voor elkaar te krijgen, werken kinderopvang, peuterspeelzalen en onderwijs op gelijkwaardige basis samen in een zogenoemd Kindcentrum (KC). Samen vormen ze één nieuwe organisatie waarin het kind centraal staat. Zo bieden zij kinderen de beste kansen om hun talenten te ontwikkelen.

Een KC is er voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Vanuit een gezamenlijke pedagogische en educatieve visie werken de partners samen aan doorlopende ontwikkelingslijnen, dag arrangementen en kind nabije zorg. Het KC is een ‘community’ waarin intensief wordt samengewerkt met (jeugd)zorg, welzijn, sport en cultuur. De pedagogische professionals werken vanuit het belang van kinderen en brengen kennis uit verschillende disciplines samen. Daarbij zijn de ouders natuurlijke bondgenoten.

Bovendien vormt vanaf het komend schooljaar de gefuseerde samenwerkingsschool het hart van het kind centrum en is hierdoor vertrekpunt voor de ontwikkeling van de kinderen in Delfzijl Noord.

We zoeken een naam! Denkt u met ons mee?

Bij het meedenken, vragen we u rekening te houden met de volgende criteria:

  • De naam is bedoeld voor het KC (onderwijs en kinderopvang)
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van het woord ‘Noord’

Hieronder leggen we kort uit waar dit KC voor staat:

Het aanbod is gericht op een brede ontwikkeling van kinderen. O.a. op het gebied van kennis, sociale vaardigheden, sport, kunst en cultuur, techniek en ICT, onder en na schooltijd. We leggen daarbij de verbinding met de omgeving, de wijk en de maatschappij.

De kracht van samenwerking. Kinderopvang, peuteropvang en basisonderwijs.

Lever onderstaand strookje vóór 18 november 2016 in en maak uw gekozen naam kenbaar.
Inleveren kan ook door een mail te sturen naar: naamkindcentrum@gmail.com
U mag zo vaak meedoen als u wilt. De winnaar ontvangt een attentie. Anonieme deelname is mogelijk.

Er zal een bus staan bij:
– De centrale hal bij de balie
– De verschillende ingangen van school
Naam KC: __________________________________________

Naam: …………………………………………………………………………………

Adres: …………………………………………………………………………………

Telefoon: …………………………………………………………………………….

Mail: ……………………………………………………………………………………

Wanneer de commissie uw naam voor het KC heeft gekozen, krijgt u hiervan persoonlijk bericht.

 

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten