Menterne in Wagenborgen als tweede opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne in gebruik genomen

Wagenborgen – Vandaag werd de tweede locatie voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente Eemsdelta geopend. Naast de 100 vluchtelingen die momenteel verblijven in Luingaborg in Bierum, zullen in de Menterne in Wagenborgen nog eens 50 vluchtelingen worden opgevangen. Met het hijsen van de Oekraïense vlag door Oleg, Aleksandr en Marian die op de locatie in Bierum verblijven en mee hebben geholpen met het opknappen van de locatie in Wagenborgen, werd de opvang geopend. Bij de opening waren veel mensen uit het dorp aanwezig.

Na de opening konden de dorpsgenoten nog enkele ruimtes waar de vluchtelingen verblijven bekijken. In de Menterne zullen onder meer Oekraïense vluchtelingen die nu nog in de gemeente Eemsdelta in de particuliere opvang verblijven worden ondergebracht.

Kleinschalige opvang kan ook een weg vooruit zijn
Burgemeester Ben Visser had tijdens zijn bezoek aan de opvanglocatie nog een boodschap voor de politici in Den Haag en het COA: “We worden als gemeenten geconfronteerd met een enorme instroom van asielzoekers. Dat komt bovenop de opvang van Oekraïense vluchtelingen, en dat loopt momenteel vast. Veel burgemeesters vinden net als ik dat we meer kleinschalige opvang moeten aanbieden. Waar het COA alleen maar wil inzetten op grootschalige opvangen. Dat is logistiek gezien wel te begrijpen, maar kleinschalige opvang kan ook een weg vooruit zijn”, aldus Visser.

Back to top button