Meiden van NEC MO-15-1 kampioen

Delfzijl – Afgelopen zaterdag was een spannende dag voor de meiden van NEC MO-15-1. Op eigen sportpark treedt het team aan tegen Bedum, de nummer 2 van de competitie. Bij winst zijn de meiden verzekert van het kampioenschap van de 1ste klasse.

NEC neemt vanaf de aftrap het initiatief van de wedstrijd. De sterke verdediging van Bedum vraagt om creativiteit en doorzettingsvermogen van de NEC meiden. Hiermee creëert NEC diverse kansen, echter het lukt de meiden niet om de goede keeper van Bedum in de eerste helft te passeren. De counters van Bedum zijn gevaarlijk, maar de verdediging van NEC vertoont flexibiliteit waardoor een tegengoal wordt geweerd.

Halverwege de tweede helft valt eindelijk het verdiende doelpunt. De druk is er af en al vrij snel volgt de 2-0.

De meiden hadden dit seizoen 1 doelstelling: Samenwerking in teamverband. Deze opdracht hebben de meiden uitstekend uitgevoerd, wat is beloond met het kampioenschap in de 1ste klasse van de voorjaarscompetitie. Vier jaar geleden is MO-15-1 als eerste meisjes team binnen NEC Delfzijl begonnen met voetballen, toen destijds ME genoemd. De prijzenkast van het team is al aardig gevuld: 1 keer in de bekerfinale en nu voor de vierde keer kampioenen.

Inmiddels zijn er veel meiden enthousiast aan het voetballen. NEC heeft in diverse leeftijdscategorieën meisjes teams. Nieuwe leden zijn altijd welkom op één van onze trainingsavonden. Raadpleeg de website van NEC voor meer informatie.

Op de foto: Boven (vlnr): Friso Jansma (trainer/coach), Miranda Wiersma (trainer/coach), Nathalie Hollander, Maartje Smit, Mila Loupatie, Yrsa Brouwer, Laura Kuiper, Esmee Timmerman, Nicolien Kloosterman, Pieter Kuiper (trainer/coach)

Beneden (vlnr): Tessa Jansma, Maaike Sanders, Norah Krol, Iris Raspe, Myrthe Scheltens, Zehra Topas, Esmee Scheeringa en Tessa Kruiter. Op de foto ontbreken: Isabella, Jasmin en Josefien Slump

Back to top button