Meeste ondernemers Vennenflat verhuizen naar kernwinkelgebied

Delfzijl – Het college van B en W en Charles Vögele hebben overeenstemming bereikt over de beëindiging van de huurovereenkomst voor de vestiging van Charles Vögele in de Vennenflat aan de Vennen 33 in Delfzijl. Een aantal winkeliers uit de Vennenflat heeft inmiddels gekozen voor de verhuizing naar een pand in het kernwinkelgebied. Bakker Prins gaat naar het voormalige pand van Van Haren, Schoenmaker Verhaag verhuist naar voorheen de Inktshop en Telecombinatie Delfzijl is naar de Landstraat verhuisd.

Herstructurering Vennenplein in volle gang

Samen met de ondernemers uit de Vennenflat, waarvan de hoogbouw in de loop van 2017 en de laagbouw in 2019 wordt gesloopt, zoekt de gemeente naar vervangende winkelruimte in het kernwinkelgebied van Delfzijl. De gemeente wil de winkels in het kernwinkelgebied concentreren, om daarmee het centrum compacter, aantrekkelijker en levendiger te maken. Wethouder IJzebrand Rijzebol: “Wij ontwikkelen schetsen voor de herinrichting van het Vennenplein. Zodra de schetsen klaar zijn, presenteren we die aan onze inwoners en bezoekers.”

Centrum havenstad ligt straks dichterbij zee

In de loop van 2017 start de sloop van de hoogbouw van de Vennenflat. “Met het verdwijnen van de Vennenflat ontstaat vanuit het centrum een aantrekkelijke route naar de kust, zegt wethouder IJzebrand Rijzebol. “We halen hiermee het centrum van Delfzijl dichterbij de zee en het strand, waardoor Delfzijl weer een echte stad aan zee wordt.”

Parkeren in een parkachtige omgeving

Volgend jaar zomer is de hoogbouw van de Vennenflat verdwenen, waarna tegelijkertijd de eerste fase van de herinrichting van het Vennenplein begint. De herinrichting begint op de kop van het plein. Hier komen parkeerplaatsen in een parkachtige omgeving. Het aantal parkeerplaatsen blijft minimaal gelijk aan de huidige situatie.

Back to top button