18.1 C
Delfzijl
10 mei 2021 21:02

Festival Terug naar het begin breidt uit

Appingedam – De monumentale kerken van Appingedam en omliggende wierdedorpen zijn in mei 2017 voor de negende keer het toneel van cultureel festival Terug naar het begin. Dankzij het enthousiasme van de bezoekers en de vrijwilligers op alle locaties gaat het festival komend jaar zelfs groeien. In oktober wordt een speciale bijeenkomst belegd, om bewoners te betrekken bij deze ontwikkelingsplannen.

Sfeervolle kerken

Terug naar het begin is de afgelopen jaren steeds meer een begrip geworden, zowel in het gebied rond de stad Appingedam als daarbuiten. Dit komt net zozeer door het kunstzinnige programma als door de medewerking en steun van tientallen vrijwilligers. Ieder jaar in mei worden de middeleeuwse kerkjes van Appingedam en omgeving, waarvan vele het bezit zijn van de Stichting Oude Groninger Kerken, gevuld met optredens van diverse artiesten. Het festival is een mix van muziek, theater, dicht- en beeldende kunst, en eten en drinken in het festivalhart: De Proeftuin in het historische centrum van Appingedam. De bezoekers reizen de wierden af om tegen het decor van eeuwenoude kerken te genieten van de door hen gekozen voorstellingen.

Betrokken omgeving

De organisatie breidt de komende editie het festival uit van negentien naar vijfentwintig locaties. Verbonden met de typisch Groningse dorpjes zoekt het groeiende evenement meer vrijwilligers die bereid zijn zich in te zetten om de omgeving nog meer te betrekken bij het festival. Bovendien groeit Terug naar het begin in 2017 uit tot een meerdaags festival op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei. Op de openingsdag worden activiteiten ontwikkeld speciaal gericht op de plaatselijke bewoners en vrijwilligers. Wie overweegt zich in te zetten voor festival Terug naar het begin kan op maandag 24 oktober de bijeenkomst van vrijwilligers, kerk- en dorpscommissies bezoeken. Dit overleg begint om 19:30 uur en vindt plaats in de oude Franse School in Appingedam. Opgave kan via minke@terugnaarhetbegin.nl.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
TuinTuin

Populaire berichten