4.4 C
Delfzijl
21 april 2021 08:22

Meer open karakter voor het landschap rondom het wierdendorp Uitwierde

Uitwierde – Het uitwerken van een nieuwe invulling voor het voormalig sportpark Uitwierde in de gemeente Delfzijl krijgt steeds meer vorm. Op 10 februari is het landschapsontwikkelingsperspectief gepresenteerd aan de potentiële kopers en de klankbordgroep. In het perspectief zijn voor het aspect landschap uitgangspunten geformuleerd, die kunnen worden gehanteerd voor een nieuwe invulling. Herstel van de openheid van het landschap rondom het wierdendorp is een belangrijk uitgangspunt. Daarmee wordt het zicht op de wierde zo veel mogelijk hersteld. Het plan vormt  de basis  voor het vervolg, het opstellen van een nieuw bestemmingsplan. De Vereniging voor Dorpsbelangen Biessum-Uitwierde heeft op 8 maart  een informatieavond voor bewoners georganiseerd over het landschapsontwikkelingsperspectief.

Wensen betrokken partijen belangrijk

‘Bij het zoeken naar mogelijkheden voor een nieuwe invulling van het voormalige sportparkterrein werken we nauw samen met potentiele kopers van de gronden en de klankbordgroep’, zegt wethouder IJzebrand Rijzebol. ‘Het uiteindelijke resultaat willen we zo veel mogelijk aan laten sluiten op de wensen van deze partijen.’ Veel van die wensen zijn in het landschapsontwikkelingsplan dan ook terug te vinden.

Het landschapsontwikkelingsplan kan dienen als basis voor het op te stellen bestemmingsplan dat voor het gebied moet worden gemaakt.  De herbestemming en verkoop van Sportpark Uitwierde vloeit voort uit het besluit van de gemeenteraad in 2013 om het sportterrein te sluiten. Als het bestemmingsplan klaar is kunnen de gronden worden verkocht en overgedragen.

Vleermuizen

Het landschapsontwikkelingsperspectief moet nog verder worden uitgewerkt. Op dit moment loopt daarom nog een vervolgonderzoek naar ecologische waarden op het terrein. Bij een eerder onderzoek is al gebleken, dat op het terrein (beschermde) vleesmuizen aanwezig zijn. Een nader onderzoek is nodig. De resultaten van dit nader onderzoek worden rond de zomer verwacht.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin

Populaire berichten