10.4 C
Delfzijl
dinsdag 17 september 2019
Home Algemeen Feestelijke Kickoff Jeugdcultuurfonds in Appingedam

Feestelijke Kickoff Jeugdcultuurfonds in Appingedam

Appingedam – Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Centrum Kabzeël heeft wethouder Usmany kickoff geven voor de start van het Jeugdcultuurfonds in Appingedam.

Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat jongeren uit gezinnen met een smalle beurs ook buiten schooltijd kunnen deelnemen aan culturele activiteiten zoals, muziek-, theater- of dansles. De gemeente Appingedam besteedt de komende drie jaar 15.000 euro aan het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds zal uitsluitend aanvragen honoreren voor cursussen bij erkende culturele instellingen of aanbieders, waarbij maximaal € 450 vergoed wordt voor een jaar op les. Na dat jaar kan er eventueel opnieuw een aanvraag worden ingediend.

De Rabobank Foundation ondersteunt de missie van het Jeugdcultuurfonds -het helpen van kinderen uit kansarme gezinnen die graag  hun creativiteit willen ontwikkelen-  en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds ook € 2.500,- bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen opdracht: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijv. muziek- , theater-, teken- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. Het verbreedt hun horizon. Door deze creatieve vermogens van kinderen te stimuleren hebben ze in hun latere leven meer kansen. Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdcultuurfonds, de gemeente en de Rabobank Foundation kunnen in 2017 zo’n 16 kinderen uit de gemeente Appingedam deelnemen aan kunstzinnige en culturele activiteiten.

Beroep doen op het Jeugdcultuurfonds

Ouders met een inkomen tot 120% van het minimum inkomen kunnen terecht bij het fonds. Het fonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het Jeugdcultuurfonds werkt met een lokaal netwerk van intermediairs. De aanvraag voor een vergoeding van de kosten wordt voor het kind gedaan door de intermediair, een professional die op de hoogte is van de gezinssituatie. Dat zijn bijvoorbeeld leerkrachten, een schoolarts, een maatschappelijk werker of een medewerker van een welzijnsinstelling.

Advertenties

Advertenties