Meer dan 1000 activiteiten op ‘Platform Scholen & Bedrijven’ van Kansrijke Groningers

Groningen – Sinds de start van ‘Platform Scholen & Bedrijven’ in september 2021, zijn al meer dan 1000 activiteiten op dit platform van Vereniging Kansrijke Groningers aangemeld. Op dit platform bieden bedrijven uit Noord-Groningen (Het Hogeland en Eemsdelta) verschillende activiteiten aan om scholieren in de regio kennis te laten maken met de mogelijkheden op de regionale arbeidsmarkt. Denk hierbij aan gastlessen en workshops, maar ook bedrijfsbezoeken, meeloopdagen en stages. 

Waarom ‘Platform Scholen & Bedrijven’?
Waarom is dit zo belangrijk? Ten eerste helpen de activiteiten scholieren betere profielkeuzes te maken en beroepsopleidingen te kiezen. Op de basisschool ontdekken kinderen hun talenten en capaciteiten. Wanneer ze op jonge leeftijd al bewust worden van de mogelijkheden in de regio, kunnen zij hun talenten en capaciteiten hier beter op aan laten sluiten. Dit maakt de scholieren niet alleen gemotiveerder, maar ook zelfverzekerder! 

Ten tweede heeft deze kennismaking voordelen voor de bedrijven zelf. Door deze activiteiten aan te bieden, komen bedrijven in contact met een enorme groep potentiële toekomstige collega’s. Als scholieren niet weten wat er mogelijk is in de regio, hoe kunnen zij hier dan bewust voor kiezen? Met behulp van de activiteiten op ‘Platform Scholen & Bedrijven’ laten bedrijven aan scholieren zien dat je voor een mooie carrière de regio niet hoeft te verlaten.

Doel voor de zomer behaald
In september 2021 is het platform live gegaan met het doel minimaal 1000 activiteiten te verzamelen voor de zomervakantie van 2022. Met maar liefst drie activiteiten: een bedrijfsopdracht, workshop en ‘coach junior company’, zorgde internationale distributeur HTG uit Delfzijl op 28 juni ervoor dat dit doel inmiddels behaald is. Momenteel telt het platform meer dan 1393 activiteiten, waardoor de basis- en middelbare scholen in Noord-Groningen het komende schooljaar van een prachtig aanbod gebruik kunnen maken. Bekijk het huidige aanbod >

Sluit je aan!
Wil jij met jouw bedrijf ook bijdragen aan een duurzame arbeidsmarkt in de regio? En tegelijk jouw bedrijf en sector op de kaart zetten en hiermee investeren in toekomstig personeel? Of ben je leerkracht en wil je de activiteiten voor jouw scholieren inzetten? Ga naar ‘Platform Scholen & Bedrijven’ voor meer informatie en meld je aan. Ook wanneer jouw bedrijf of school buiten het huidige gebied ligt, maar binnen provincie Groningen, ben je van harte uitgenodigd.

Kansrijke Groningers
Het ‘Platform Scholen & Bedrijven’ van Kansrijke Groningers maakt onderdeel uit van een viertal programmalijnen (ICT & techniek/ondernemen/talent, loopbaan & ambitie/werk in de regio) die gedurende een hele schoolgeneratie worden aangeboden. Met de opgedane kennis, vaardigheden en ervaring bij leerkrachten kunnen deze onderdelen opgenomen worden in de reguliere programma’s van de scholen. Ultiem doel is dat alle 17.500 leerlingen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Het ‘Platform Scholen & Bedrijven’ wordt mogelijk gemaakt met middelen van het Nationaal Programma Groningen en de gemeente Eemsdelta.Back to top button