3.1 C
Delfzijl
7 maart 2021 09:26

Meedenken over het groen op het Eendrachtsterrein

Appingedam – Het is nog koud en nat buiten maar de lente komt eraan. Nog even en de bloemenstrook op stadstuin de Eendracht in Appingedam komt weer in volle bloei. Vrijwilligers Eelko en Jan gaan binnenkort weer aan het werk om de tuin voorjaars klaar te maken. De wens is om met elkaar de tuin piekfijn in orde te maken. ‘Ik kom hier tenminste 1 dag per week om even lekker bezig te zijn’ aldus Jan.

‘We zijn opzoek naar enthousiaste Damsters die willen meedenken over het Eendrachtsterrein’
Niels (25)  is een master student aan de Hanze Hogeschool en is bezig met een plan om de stadstuin en de bijgelegen groenstrook één te laten worden met de nieuw te bouwen wijk. Niels: “Het Eendrachtsterrein roept veel herinneringen op bij de Damsters.

Daarom wil de gemeente het Eendrachtsterrein gedeeltelijk teruggeven aan de Damsters door er een mooi groen gebied van te maken waar jong en oud samenkomen. Dit is deels al gerealiseerd door de stadstuin. Maar het gebied moet groter worden dan alleen de tuin. Het is niet de bedoeling dat wij de inrichting gaan bedenken maar de Damster zelf. Daarom willen we de Damsters uitnodigen om mee te denken. We zijn op zoek naar groene vingers maar ook naar dromers en natuurgenieters die met ons mee willen denken over de toekomst van het Eendrachtsterrein.”

Heeft u die groene vingers of bent u die dromer of natuurgenieter? Stuur dan een mailtje naar meergezondejarenappingedam@gmail.com of bel/whatsapp 0628791542.

Volg ons op

10,967FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten