Delfzijl – De meisjes MC1 van Hockeyclub Eemsmond zijn zaterdag 17-06 kampioen geworden. Na een spannende wedstrijd tegen Winschoten, die gewonnen werd met 4-0, was het tijd voor een feestje.

De competitie bestond uit 15 wedstrijden, hiervan zijn er 11 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 3 verloren. Het totaal aantal doelpunten gescoord is maar liefst 89. De eerste wedstrijd werd gespeeld op 29 oktober 2016 tegen de Graspiepers uit Drachten en werd gewonnen met 7-4.

De andere tegenstanders waren, Sneek, Winschoten, Winsum en HVA uit Assen. De weersomstandigheden zijn tijdens de wedstrijden erg wisselend geweest, zo werd de wedstrijd van 1 april (geen grap) tegen HVA gespeeld onder een enorm donker wolkendek en vanwege onweer moest de wedstrijd even worden stil gelegd. Het andere uiterste was de wedstrijd tegen Sneek op 27 mei, deze werd gespeeld onder een strak blauwe hemel bij een temperatuur van maar liefst 32 graden. Vanwege deze enorme hitte is de wedstrijd gespeeld in 4 kwarten daar waar er normaal in 2 helften wordt gespeeld. Andere bijkomstigheid was dat deze wedstrijd is gespeeld met 10 spelers in plaats van de gebruikelijke 11, het resultaat was er niet minder om, de wedstrijd werd gewonnen met 11-1.

Het seizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met de familiedag (1 juli as.) en een BBQ. Tijdens deze familiedag nemen de ouders het op tegen de kinderen, wie zal er dit jaar winnen?……..

Al met al kijken we terug op een prachtig seizoen waarin de meiden een enorme inzet hebben getoond met als resultaat Kampioen!!

 

Advertenties