fbpx
11.3 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Sport Maud Visscher uit Holwierde wint Noord Nederlandse Kampioenschappen meerkamp

Maud Visscher uit Holwierde wint Noord Nederlandse Kampioenschappen meerkamp

Stadskanaal – Maud Visscher uit Holwierde heeft de Noord Nederlandse Kampioenschappen meerkamp bij de meisjes D eerstejaars gewonnen. De meerkamp vond ┬ádit weekend plaats in Stadskanaal. Zaterdag begon Maud met de 60 meter horden waarbij ze naar een persoonlijk record liep van 11.18 seconden en daarmee de eerste plek veroverde.

Daarna volgende het onderdeel verspringen en sprong ze naar 4.11 meter wat tevens een pr opleverde. Op dat moment stond ze gedeelde eerste. Het laatste onderdeel op de zaterdag was het speerwerpen. Dit liep niet lekker en ze gooide de speer naar 17.05 meter. Hiermee zakte ze naar de derde plaats.

Zondag volgende de onderdelen hoogspringen en Kogelstoten. Maud sprong over 1.40 meter en stootte ze de kogel naar een afstand van 9.60 meter. Na deze onderdelen stond ze nog steeds op de derde plek. Op de 600 meter moest ze 3 seconden sneller lopen dan haar directe concurrente van AV Salland. Dit lukte Maud in een spannende race in een tijd van 1.54.11 minuten. Haar puntentotaal werd 2705 waarmee ze haar vorige meerkamptotaal met meer dan 100 punten verbeterde.

Advertenties