fbpx
13.8 C
Delfzijl
donderdag 09 juli 2020
Home Algemeen Damster Reddingsbrigade sluit jubileumjaar af met jeugddag op het Schildmeer

Damster Reddingsbrigade sluit jubileumjaar af met jeugddag op het Schildmeer

Steendam – Afgelopen zaterdag heeft de Damster Reddingsbrigade het afgelopen jubileumjaar afgesloten met een jeugddag op het Schildmeer te Steendam.

De inmiddels 41 jaar oude vereniging had al haar jeugdleden uitgenodigd voor een (water)sport- en spelmiddag op en rond het water. Tijdens deze middag hebben de leerlingen in verschillende spelvormen navigatie- en communicatieoefeningen gedaan en er werd onder andere in estafette gezwommen met reddingstuigjes in het open water. Natuurlijk mochten de circa 30 leerlingen zelf een stukje varen met de twee reddingsvaartuigen van de Damster en de Groninger Reddingsbrigades en ervaren hoe het is om een drenkeling/object aan te varen en uit het water te halen. Ondanks het bewolkte weer en het enigszins nog koude water was het een geslaagde dag.

Op maandag 10 juli wordt het zwemseizoen afgesloten met het jaarlijkse examen. Die avond zullen er rond de 60 examens afgenomen worden. Na de zomervakantie begint het zwemseizoen weer op maandag 4 september om 19.00 uur in zwembad Dubbelslag. Wie interesse heeft om bij de brigade te komen zwemmen is in de maand september van harte welkom om te komen meedraaien en te proeven aan het reddingswerk.

Voor meer informatie kunt u terecht op de webpagina www.damsterreddingsbrigade.nl of via de mail drbinfo@damsterreddingsbrigade.nl.

Advertenties