Massaal boerenprotest in de binnenstad van Groningen

Loppersum – Honderden boeren  op de hele provincie Groningen protesteren maandag bij het provinciehuis in de stad.

Om half tien vertrok er een groep van ongeveer 150 boeren vanaf de Wijmersweg in Loppersum maar de stad Groningen. De binnenstad van Groningen is inmiddels volgestroomd met trekkers. Op meerdere plekken is het verkeer vast gelopen.

Gezien het aantal tractoren is er niet genoeg plek bij het provinciehuis aan het Martinikerkhof en staat ondertussen de Grote markt en de Vismarkt vol met tractoren.

Landbouworganisatie LTO Noord heeft zo’n 14.000 leden opgeroepen om te protesteren bij provinciehuizen door het hele land. De provinciale beleidsregels over stikstof moeten van tafel of minimaal worden opgeschort. Ze lopen op verschillende punten vooruit op het rijksbeleid en hebben een grote impact op boerenbedrijven en -gezinnen. LTO Noord zond hierover afgelopen vrijdag al een brandbrief aan alle colleges van Gedeputeerde en Provinciale Staten.

Agrariërs vinden dat zij oneerlijk worden behandeld in de discussie over klimaatverandering en de noodzaak tot het terugdringen van de stikstofuitstoot.

Om 12:00 uur werd er op het provinciehuis een petitie aangeboden. Lees hier de inhoud van deze petitie.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2220″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button