fbpx
30.3 C
Delfzijl
zondag 09 augustus 2020
Home Algemeen Martijn Hoving van het Eemsdeltacollege tweede in voorronde Nationale Scheikundeolympiade

Martijn Hoving van het Eemsdeltacollege tweede in voorronde Nationale Scheikundeolympiade

Groningen – Martijn Hoving, leerling VWO-6 aan de Pastorielaan van Eemsdeltacollege, gaat er voor om door te dringen tot de nationale eindronde van de Scheikundeolympiade die van 8 – 15 juni worden gehouden aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Nationale eindronde In de voorronde heeft Martijn zich als 2e kandidaat geplaatst. In de tweede ronde wordt er een pittige tussentoets, met de duur van drie uur, afgenomen op school. Afhankelijk van de score gaan de beste 20 door naar de nationale eindronde. Vorig jaar heeft Andy Sardjan, ook een leerling van Eemsdeltacollege, zich weten te plaatsen voor de internationale finale. Martijn gaat hier ook voor!

Nationale Scheikundeolympiade

De Nationale Scheikundeolympiade is een wedstrijd voor alle leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo. De eerste ronde start elk jaar in januari en wordt gehouden op school. Er deden dit jaar ongeveer 5000 leerlingen mee.

Internationale Chemieolympiade

De vier winnaars van deze eindronde mogen ons land vertegenwoordigen tijdens de Internationale Chemieolympiade in Thailand, van 6 – 15 juli. Daar doen bijna 75 landen aan mee. Voor meer informatie: www.scheikundeolympiade.nl

loading...