Maquette ‘Hart van ‘t Hogeland’ beschikbaar in het gemeentehuis van Uithuizen

Uithuizen – Sinds donderdag 16 juni staat in het voorportaal van het gemeentehuis van Uithuizen een maquette opgesteld die de toekomstplannen voor het centrum van Uithuizen weergeeft. Bij de opgestelde variant is goed te zien, hoe de Blink er, als het water zou worden doorgetrokken, uit komt te zien. Ook zijn er borden in de hal geplaatst waarop met sfeerimpressies vorm is gegeven aan beide varianten voor het centrum: water op de Blink of groen. Alle belangstellenden zijn van harte welkom, de maquette en beelden te bekijken. De maquette blijft zeker tot september in de hal staan.

Centrum
De gemeente heeft onlangs plannen bekend gemaakt voor het centrum van Uithuizen. Om leegstand en leegloop te voorkomen en om van de Blink een gezellig plein te maken, hebben ondernemers, inwoners en gemeente zich verenigd in diverse werkgroepen om van Uithuizen ‘hét Hart van ‘t Hogeland’ te maken. Daarbij kwamen ook onderwerpen als het parkeren in het centrum, de situering van de supermarkten en de rijroute in het centrum aan de orde. Voor de Blink zijn er twee varianten bedacht: eentje waarbij het water wordt doorgetrokken over de Blink, en eentje waarbij er bomen op de Blink worden geplaatst. Tijdens informatieavonden voor ondernemers en inwoners bleek er een voorkeur te zijn voor de zogenoemde blauwe variant.

Vervolg
Om de plannen mede te kunnen financieren, wordt subsidie aangevraagd bij de provincie, die daarvoor een speciaal budget heeft. Daarna kan in 2017 worden gestart met de uitvoering.

Back to top button