Man pint veel geld met gestolen pinpassen in Appingedam en Groningen

Groningen – De politie zoekt een man die op 22 en 24 augustus 2022 met gestolen pinpassen geld opneemt en betalingen verricht. Hij heeft hiervoor twee verschillende gestolen pinpassen gebruikt. Twee slachtoffers zijn door deze fraude ernstig benadeeld.

Eerste situatie
Bij de eerste diefstal werd op 22 augustus 2022 een 80-jarige vrouw uit Delfzijl benaderd door iemand die zich voordeed als medewerker van de helpdesk van een bank. Hij vertelde het slachtoffer dat er fraude was gepleegd op twee verschillende rekeningen. Het slachtoffer heeft hierna van beide rekeningen de passen en pincodes afgegeven. Vervolgens is er in Ten Boer en bij een tankstation in Groningen een flink bedrag gepind. Van de transactie in Groningen zijn duidelijke beelden van de verdachte.

Tweede situatie
In het andere geval wordt op ongeveer dezelfde wijze een pinpas afhandig gemaakt van het slachtoffer. Op 24 augustus verschijnt een zogenaamde medewerker van een bank aan het adres van een 79-jarige vrouw uit Delfzijl. Zij geeft alleen de pinpas mee, maar toch lukt het verdachte om ook in dit geval in Appingedam en Groningen een flink bedrag buit te maken. Ook van deze transacties zijn beelden waarop duidelijk te zien is dat we met dezelfde verdachte te maken hebben.

Deel uw informatie
De politie is op zoek naar de verdachte en vraagt uw hulp. Herkent u deze persoon? Of hebt u andere tips of informatie over dit onderzoek? Laat het de politie dan weten. U kunt bellen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. Gebruikt u bij uw tip het zaaknummer 2022237045 (diefstal 1) of 2022234064 (diefstal 2).

Ontvangen tips
De politie heeft over deze verdachten al een aantal bruikbare tips ontvangen waarmee ze in eerste instantie verder kunnen in het onderzoek.

Back to top button