Koud weekend met kans op vlokje sneeuw

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Nederland – In de nacht naar zaterdag gaat het in het noordoosten licht vriezen en in de nanacht en zaterdagochtend vroeg kan het in het noordoosten en oosten plaatselijk een beetje sneeuwen. De hoeveelheid is zeer gering en blijft mogelijk alleen op auto’s en op het gras even liggen. Problemen op de wegen worden door de lichte intensiteit niet verwacht. De nacht naar zondag wordt kouder, maar op de koudste plaatsen lijkt het droog te blijven.

De eerste kou krijgen we in de nacht naar zaterdag. In Groningen en het noordoosten van Drenthe gaat het waarschijnlijk een graadje vriezen en in de rest van Drenthe en in Friesland en Overijssel daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt. In de rest van het land is het met 1 tot 5 graden minder koud.

Het is dan overwegend bewolkt met van tijd tot tijd wat neerslag. Op veel plaatsen valt alleen ijskoude regen. In het noordoosten en later ook in het oosten kan het een klein beetje sneeuwen. Mogelijk valt ook op de Veluwe een beetje sneeuw. De hoeveelheid is zeer beperkt en echt wit of glad wordt het waarschijnlijk niet. Wel kan een beetje sneeuw op auto’s en op het gras blijven liggen. Ook aan het begin van de ochtend is er kans op enkele vlokken sneeuw.

In het overgrote deel van het land wordt helemaal geen sneeuw verwacht. Er staat ons een koude dag te wachten met maxima van 3 tot 7 graden. Daarbij is het overwegend bewolkt en droog. Lokaal kan het een klein beetje (mot)regenen.

Zondag tot -5 graden in het noordoosten
In de nacht naar zondag wordt het kouder, in het noordoosten kan de temperatuur bij helder weer in de buurt van -5 graden komen. In het midden van het land ligt de minimumtemperatuur rond of net onder nul. In het zuiden en zuidwesten blijft het boven nul en daar is ook de kans op wat regen.

Zoals het er nu naar uitziet trekt zondag overdag vanuit het zuidwesten minder koude lucht over het land. Het wordt dan 4 tot 8 graden. Er zijn dan wolkenvelden met lokaal wat regen en soms breekt even de zon door.

Back to top button