Man uit Delfzijl aangehouden na achtervolging

Hoogezand / Borgercompagnie – De politie heeft zaterdagmiddag een 25-jarige inwoner van Delfzijl en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Eerder die dag was ingebroken in een woning in Hoogezand, daarbij werd onder ander een auto gestolen.

Surveillerende agenten reden over de N34 bij Gieten toen ze een melding kregen dat bij de woninginbraak in Hoogezand een auto was gestolen. Het type en het kenteken werd doorgeven. Niet veel later zagen ze een auto met hoge snelheid hen tegemoet komen. Het voertuig passeerde en het leek sterk op de gestolen auto. Reden om de achtervolging in te zetten. Meerdere politieauto’s waren uiteindelijk betrokken bij de achtervolging.

De bestuurder probeerde er alles aan te doen om uit handen van de politie te blijven. Hij slaagde hier niet in. Uiteindelijk reed de man in Borgercompagnie een weiland in. De twee inzittenden stapten uit en gingen er rennend vandoor. Eén van hen kon al snel worden aangehouden.

Na een korte zoekactie werd ook de ander aangehouden. Beide mannen werden gefouilleerd. Daarbij kwam een vuurwapen tevoorschijn. Dit wapen werd in beslag genomen. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De eigenaar van de woning in Hoogezand deed aangifte.

Back to top button