Malletband muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” vice-wereldkampioen concertmuziek

Delfzijl – De Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl is op zondag 30 juni jl. vice-wereldkampioen geworden op het wereldkampioenschap voor mars-, show- en concertmuziek van de internationale organisatie World Association of Marching Show Bands (WAMSB). Het wereldkampioenschap werd gehouden tijdens de jaarlijkse Musiktage Rastede in Duitsland.  

Het veelzijdige slagwerkensemble van de muziekvereniging, onder leiding van dirigent Theo van Kruistum, liet met twee imponerende en technisch hoogstaande werken zien en horen wat het in haar mars heeft. Met vernieuwende technieken, maar ook met veel enthousiasme van de muzikanten, beoordeelde de internationale jury het optreden met 95,50 van de 100 punten. Daarmee eindigde de Malletband op 1e plek van alle slagwerkensembles.

Voor de Malletband is het resultaat een mooie opsteker ter voorbereiding op het slagwerkconcours dat op 30 november a.s. plaatsvindt in Hoogeveen. Daarnaast is na de zomervakantie de muziekvereniging aanwezig bij het Muziekfestival Delfzijl op 28 en 29 september en bij het Oktoberfest Delfzijl op zaterdag 19 oktober. 

Back to top button