Danara Stoppels uit Holwierde behaalt dubbele bronzen medaille op NK Atletiek

Holwierde – De 21-jarige Danara Stoppels uit Holwierde heeft tijdens de Nederlandse Kampioenschappen atletiek in Hengelo een unieke prestatie neergezet door zowel bij het discuswerpen als het speerwerpen de derde plaats te veroveren.

Het is uitzonderlijk dat een atleet beide werponderdelen op zo’n hoog niveau beheerst. Zaterdag wierp Danara de discus in het Fanny Blankers-Koenstadion naar een afstand van 50,49 meter, wat haar de bronzen medaille opleverde. Ze eindigde achter Jorinde van Klinken (64,17 meter) en Alida van Daalen (63,54 meter), die zich beide hebben geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs in augustus.

Op zondag kwam Danara opnieuw in actie, ditmaal bij het speerwerpen. De 12 beste speerwerpsters van Nederland stonden aan de start in een zeer spannende wedstrijd. Tot de zesde poging stond Danara op de vierde plaats. In de laatste ronde zakte ze eerst naar de vijfde plaats, maar met een indrukwekkende laatste worp van 50,83 meter wist ze alsnog de bronzen medaille te veroveren

Back to top button