Maandag start stemactie voor publieksprijs Goud Grunn

Appingedam – Vanaf maandag 27 mei rond het middaguur wordt er gestart met de stemactie voor de publieksprijs voor de genomineerde werkstukken van het project Goud Grunn. Tot en met 5 juni kan er via de website www.epi-kenniscentrum.org worden gestemd op 1 van de 7 werkstukken. Tijdens de Jongeren Top op 7 juni in Appingedam worden de winnaars van de publieks- en juryprijs bekend gemaakt. Die krijgen een geldbedrag, bestemd voor een uitje met de klas. Stemmers maken kans op een Kalvijn prijzenpakket.

Op de website www.epi-kenniscentrum.org staan vanaf maandag 27 mei, vanaf circa 12 uur, zeven filmpjes van jongeren die ideeën hebben over hun toekomst in Groningen. Het gaat om eerstejaars leerlingen van het Theda Mansholt College in Delfzijl, de Rutger Kopland School in Siddeburen en het Dollard College in Woldendorp.

Ze hebben de afgelopen weken in het kader van het project Goud Grunn van EPI-kenniscentrum lessen over aardbevingen, zorg, voorzieningen, duurzaam bouwen en wonen gehad. Hun ideeën hebben ze omgezet in werkstukken. Op de 7 werkstukken kan vanaf maandag 27 mei worden gestemd.

Wat is Goud Grunn?
Goud Grunn is een project waar scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie Groningen gratis aan kunnen deelnemen. Leerlingen krijgen (gast)lessen, gaan op excursies en kunnen meedoen aan een prijsvraag. Met Goud Grunn wil EPI-kenniscentrum de jongeren uitdagen om over hun toekomst in deze regio na te denken en ze bewust maken van de kansen en mogelijkheden die er zijn.

De werkstukken zijn vanaf 23 mei tot en met 5 juni te bekijken in het gemeentehuis in Delfzijl en in de bibliotheken in Delfzijl en Appingedam.

Meer informatie over Goud Grunn vindt u op deze pagina: https://epi-kenniscentrum.org/alle-opleidingen/goud-grunn2/

Back to top button