Lutje Winterwelvaart en kunst in de Kerk trekken veel publiek naar Appingedam

Appingedam –  De diverse activiteiten die er zaterdag in de Fivelstad werden georganiseerd trokken veel publiek. Voor de tweede keer werd er een Lutje WinterWelVaart gehouden achter de Nicolaikerk. In de Kerk werd de achtste editie gehouden van de kunstmarkt van ‘Kunst in de Kerk’ en Museum Stad Appingedam werd een Kerstfair en Kaarslichtavond georganiseerd. Dit alles naast de wekelijkse markt zorgde voor een behoorlijke drukte in Appingedam.

Aan de kade achter de Nicolaikerk lagen twee zeilschepen uit de bruine vloot en een oude coaster die voor het publiek toegankelijk waren. Achter de kerk was een kleine markt waar onder andere een aantal service clubs uit de regio stonden om geld in te zamelen voor een vaartocht met ouderen tijdens Delfsail 2016. Wereldkampioen snert koken 2015 Christian Boomker verzorgde een lekkere snert voor de bezoekers.

De kunstmarkt in de Nicolaikerk en de aansluitende Franse School kon ook dit jaar weer rekenen op een groot aantal bezoekers en mag ook dit jaar weer een succes worden genoemd.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”496″]

Back to top button