Delfzijl – Van vrijdag 18 december tot maandag 4 januari staan de herinrichtingswerkzaamheden in het centrum van Delfzijl stil, zodat bezoekers ongehinderd hun kerstinkopen kunnen doen. Aannemer Oosterhof Holman Infra haalt voor deze periode het materieel uit het centrum en laat de straat opgeruimd achter voor het winkelend publiek. In het nieuwe jaar worden de werkzaamheden weer opgepakt.

De aanleg van de nieuwe schoonwaterriolering is (na enige vertraging door onvoorziene zaken in de ondergrond) afgerond en met noodbestrating gedicht, zodat de rioolsleuf kon zetten en inklinken. Daarna is in de Oranjestraat gestart met de nieuwe bestrating, en met de aanleg van boomplantvakken in het hele kernwinkelgebied. Ondanks dat de aannemer alles zoveel mogelijk opruimt, is het raadzaam bij de noodbestrating alert te zijn op oneffenheden.

Vanaf 4 januari 2016
Op 4 januari maken we een vliegende doorstart met drie straatploegen op drie verschillende locaties, om de ontstane vertraging zoveel mogelijk recht te trekken. De bereikbaarheid blijft hierbij gewaarborgd. De werkzaamheden zijn als volgt gepland:

– Landstraat: gefaseerde start vanaf de Oranjestraat richting de Noordersingel. Eerst de rijloper, dan de ene en andere zijde langs de winkels. Daarna vanaf de Oranjestraat richting de Marktstraat op dezelfde wijze;
–  Waterstraat: vanaf de Oranjestraat richting de Noordersingel;
– Willemstraat: vanaf het Vennenplein.

Tijdelijke openbare verlichting
Tijdens de herinrichtingswerkzaamheden wordt de openbare verlichting gefaseerd verwijderd. De nieuwe openbare verlichting wordt in het voorjaar in een keer geplaatst. De tijdelijke verlichting wordt op hetzelfde net als de feestverlichting aangesloten, in nauw overleg met de Handelsvereniging. Dat betekent dat de verlichting rond 20.00 uur uitgaat; op vrijdag rond 21.00u.

Advertenties