Luthers Bach Ensemble met Matthäus Passion in Loppersum

Loppersum – Het Luthers Bach Ensemble presenteert vrijdag 18 maart in de Petrus & Pauluskerk in Loppersum vanaf 19.30 uur een semi-scenische uitvoering van Bachs ‘Matthäus Passion’. Uit het hoofd zingende solisten en koorzangers zorgen voor een directe interactie met elkaar en het publiek. 

De tijd is volgens het ensemble  rijp voor een ander soort uitvoering, een met nadruk op de expressieve, emotionele aspecten van de Matthäus Passion. In de semi-scenische presentatie van het Luthers Bach Ensemble hebben de solisten en het koor dagelijkse kleren aan en zingen ze uit het hoofd. Daardoor wordt de interactie tussen de zangers onderling en met het publiek groter. Gebaren en bewegingen onderstrepen het drama van de passie.

Regisseur Marc Pantus: ,,Mijn doel is het om via het intense begrip van de muzikale en literaire tekst van de Matthäus het stuk te ontdoen van het sacrosancte aureool. Er moet voor gezorgd worden dat het stuk nu, op dit moment, voor ons iets te betekenen heeft.’’

De uitvoerenden zijn het Luthers Bach Ensemble (ripiënisten, solisten & barokorkest) en het Roder Jongenskoor. Solisten zijn: Benedict Hymas (Evangelist), Marc Pantus (Christus), Agnes van Laar & Cressida Sharp (sopraan), Tobias Segura Peralta & David van Laar (altus), William Knight (tenor)| en Matthew Baker (bas).

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Wereldwinkel Loppersum en CIGO Appingedam. Meer informatie is te vinden op www.luthersbachensemble.nl 

Back to top button