Luca de Rooy Nederlands Kampioen BMX en broer Milan vierde van Nederland

Zeerijp – Afgelopen Pinksterweekend werden de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschapswedstrijden NFF BMX gehouden, georganiseerd door de Heideclub in Noard Bergum. Onder een stralende zon streden de broers Dino (19), Milan (13), en Luca (11) de Rooy uit Zeerijp op zaterdag met uitstekende resultaten.

Luca won al zijn races, eindigend als eerste van de 37 rijders in zijn klasse. Milan bereikte de finale en werd achtste van de 32 deelnemers in zijn leeftijdscategorie. Dino haalde de halve finale en eindigde als dertiende.

Na een rustdag op zondag was het maandag tijd voor het officiële Nederlands Kampioenschap. Luca en Milan bleven imponeren; Luca behaalde weer eerste plaatsen in al zijn races, en Milan won twee moto’s en werd tweede in de halve finale. Dino had een sterke start maar eindigde uiteindelijk als zestiende.

De finale werd echter gestaakt door extreme weersomstandigheden, waaronder regen, hagel en onweer. De veiligheid van de rijders stond voorop en de fietsbond besloot de wedstrijd te beëindigen. De startlijsten van de finales werden als definitieve uitslag genomen, wat betekende dat Luca Nederlands Kampioen 2024 werd in de categorie boys 12, en Milan vierde werd in de categorie boys 13.

De prijsuitreiking werd uitgesteld en zal plaatsvinden op 7 september tijdens het Nationale Club Kampioenschap in Kampen.

Back to top button