Lopster Torenloop staat weer op de kaart

Loppersum – Afgelopen zaterdag is, na een afwezigheid van 5 jaar, de Lopster Torenloop weer uitgeschreven. Het was de 11e editie van deze loop om de “Lopster Toren”.

Na eerder dit jaar al de Noorderrondrit op de fiets en de grasbaanraces te hebben georganiseerd, voelde de Motor Fiets en Automobiel Club Loppersum zich geroepen om ook de organisatie van de Lopster Torenloop op zich te nemen. Met name en vooral het rondje om de toren voor de jeugdige lopers werd erg gemist.

Onder goede weersomstandigheden werd dan ook om vier uur, door wethouder Bé Schollema, het eerste startschot gegeven voor de kidsrun. Meer dan 30 jeugdige lopers, uit de groepen 1 t/m 8, begonnen met véél enthousiasme en inzet aan hun Lopster Torenloop met allemaal het doel om de felbegeerde medaille te bemachtigen.

Nadat “Pluvius” de hemelpoorten wagenwijd had opengezet, werd er om 17.00 uur door een kleine 150 recreatieve en wedstrijdlopers aan de 5 en 10 km loop begonnen. Al gauw bleek dat Maurice Smit van Atletiekvereniging Fivelstreek uit Delfzijl in goede vorm verkeerde, en hij passeerde dan ook, na iets meer dan 17 min., als eerste de start en finishlijn op het Marktplein in Loppersum om aan zijn 2e ronde van 5 km te beginnen. Doordat het weer aanzienlijk was opgeknapt gedurende de loop, konden de tijden nog iets meer worden aangescherpt door de deelnemers.

Maar uiteindelijk was het toch weer Maurice Smit die zijn opgebouwde voorsprong niet meer uit handen gaf en zich met een tijd van 34.56 mocht laten kronen als de winnaar van de Lopster Torenloop 2016. Hij eindigde hiermee ruim 2 min. voor de nummer 2, Fokke Wiersma uit het ’t Zandt (36.50) en nummer 3 Laurens Verkade uit Utrecht. (37.34).

Bij de dames werd deze editie van de Torenloop gewonnen door Ann Bennema uit Groningen. Zij legde het parcours, wat zich dit jaar meer dóór en rond het dorp bevond, af in een tijd van 38 min. en 46 seconden. Het zilver was voor de uit Deventer afkomstige Marit Tenkink (46.17) en het brons was voor Lopster Tamara Ottens (54.22). Na afloop van het evenement ontving de organisatie de complimenten en de waardering van de deelnemers en het publiek over het weer in leven hebben geroepen van de Lopster Torenloop.

MFAC Loppersum kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagde dag, welke op enkele kleine verbeterpunten na, voor herhaling vatbaar is.

Er is de MFAC Loppersum dan ook alles aangelegen om van de Lopster Torenloop weer een jaarlijks terugkerend evenement te maken welke hoog staat aangeschreven op de hardloopkalender in Noord-Groningen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”740″]


Back to top button