donderdag 16 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Lopster schoolkinderen krijgen boek over oorlogskinderen

spot_img

Loppersum – Alle gezinnen met schoolgaande kinderen in het dorp Loppersum krijgen een gratis exemplaar van Opgroeien in de oorlog. De Historische Vereniging (HVL), uitgever van het boek, werkt samen met de ouderraden van de beide basisscholen om dit bijzondere cadeau mogelijk te maken.

Dankzij giften van zowel OBS Prinses Beatrix als CBS Roemte kunnen de kinderen van Loppersum lezen hoe kinderen in hun eigen dorp vijfenzeventig jaar geleden oorlog en bevrijding meemaakten. Schrijver Els Zwerver: ‘Bijna iedereen die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, vindt het belangrijk dat het besef van oorlog en vrijheid wordt doorgegeven. In dit boek vertellen de kinderen van toen hun herinneringen aan de kinderen van nu, op een toegankelijke manier.’

Op vrijdagmiddag 24 april staat de Historische Vereniging met een kraampje met boeken op de weekmarkt. Geïnteresseerden kunnen het boek daar kopen, of op andere dagen bij de Read Shop in Loppersum of via de website van de HVL. 

Kinderen tot 12 jaar die wel in Loppersum wonen maar in een andere plaats naar school gaan en ook graag een boek willen, kunnen zich melden bij het bestuur van de HVL, bij voorkeur via de website.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten