Lokaal Belang Eemsdelta gaat over naar een digitale Eemsdelta-ronde

Delfzijl – Hoe staat u tegenover zon- of windparken, moet een gemeente publieksevenementen ondersteunen, voelt u zich veilig op de fiets, hoe belangrijk zijn lokale winkeliers?

Dit zijn enkele vragen uit de enquête die Lokaal Belang Eemsdelta (de fusiepartij van Gemeentebelangen Appingedam, Fractie 2014 Delfzijl en Loppersum Vooruit) gaat houden onder de inwoners van de nieuwe gemeente Eemsdelta. De lokale partij staat dicht bij de inwoners.  ‘Vanzelfsprekend willen we dan ook weten wat de inwoners belangrijk vinden en wat er leeft’, zegt voorzitter Eltje Bos.

De digitale Eemsdelta-ronde op de website van Lokaal Belang Eemsdelta omvat vragen over onder meer leefbaarheid, sport, duurzame energie en veiligheid. De uitkomst van de vragenlijst wordt gebruikt voor het partijprogramma van Lokaal Belang Eemsdelta.

Dorpenronde
De partij wilde door middel van een dorpenronde informatie ophalen.  Meer dan vijftien zalen in dorps-en buurthuizen waren gereserveerd om te horen wat de inwoners belangrijk vinden. Door de maatregelen rondom het coronavirus is alles geannuleerd. ‘Het is erg jammer dat we het moesten afzeggen, maar het is niet anders. De gezondheid van iedereen staat voorop!’, vervolgt Eltje Bos.

De enquête is te vinden op vragenronde.lb-eemsdelta.nl (let op, zonder www).

Back to top button