Loopgroep performance heeft deelgenomen aan de Run van Winschoten

Winschoten – Zaterdag 12 september j.l. vond de 40ste RUN van Winschoten plaats. Dit vermaard en oudste ultra hardloopevenement kende naast het Wereldkampioenschap 100km ook de wedstrijden over 50km en de estafette 10 x 10 km.

Dit jaar was er voor het eerst deelname aan de estafette door een team , gesponsord door Fitness centrum Performance te Wagenborgen. Op de 50 km was er ingeschreven door dorpsgenoot Elles Krol, ook lid van de loopgroep van Performance. Het laatste was zeer opmerkelijk aangezien Elles pas een paar jaar geleden de loopsport (weer) is gaan beoefenen. Hard en gedisciplineerd trainend ( ze liet er zelfs de Proostmeerloop voor schieten) heeft Elles zich voorbereid op deze enorme uitdaging.

Om 10.15 uur was het dan zover en mocht Elles aan haar 50 km beginnen. Ondersteund door al haar teamgenoten en andere belangstellenden vanuit het dorp , waar het ging om verzorging en aanmoedigingen was het mooi om te zien hoe deze Wagenborgse te midden van internationale, nationale en regionale coryfeeën vertrok voor haar wedstrijd. Elles liep een zeer sterke race. Evenwichtig, ondanks de momenten van vermoeidheid, liep Elles in een qua rondetijden ,een zeer vlakke race zonder enige noemenswaardige verval. Uiteindelijk mochten vele aanwezigen getuige zijn hoe Elles om ongeveer 16.15 de finish bereikte in een tijd van 5.01,23.

De grootste verrassing bleek toen de uitslagen waren verwerkt. Elles was keurig midden in het overall klassement geëindigd en was 3e geworden in haar leeftijdsklasse., wat beloond werd met een bokaal en een streekproducten mand. Een uniek prestatie is daarmee door haar neergezet en (hardlopend) Wagenborgen kan trots zijn op deze karaktervolle loopster. Ondertussen was ook het estafette team om half elf van start gegaan voor hun 100 km. Keurig werkte het team de estafette af volgens vooraf ingeschatte tijden. Tijden gebaseerd op de uitslagen van de Proostmeerloop, wat dus een uitstekende voorbereiding voor de RUN bleek te zijn.

Zonder uitzondering werden er individueel goeie tijden gelopen en kon het estafette team van Performance de RUN in stijl worden beëindigd door slotloper Lasse Doornbos. Het team bestond verder nog uit Alina Stoutmeijer, Ingeborg Bosma, Ina Stoutmeijer, Erica Gotlieb, Sylvia van Wijk, Peter Bos, Daan Loupatty, Ronnie Zoer en Walter Kooman.

Deze groep kan terug zien op een zeer geslaagde hardloop dag waarbij ze het dorp Wagenborgen en fitnesscentrum Performance voor het oog van ruim 35000 toeschouwers uitstekend vertegenwoordigd hebben.Back to top button