Loopgroep De Fietsende Hardloper loopt voor het goede doel

Wagenborgen – De trainings- en hardloopgroep De Fietsende Hardloper uit Wagenborgen zet zich de komende periode in voor het goede doel en loopt tegen NET kanker. De trainer en oprichter, Egbert Stoutmeijer, van de groep is zelf NET kanker patiënt. Na zich menigmaal ingezet te hebben voor een goed doel, zet de groep zich nu in voor het onder de aandacht brengen van deze zeldzame kankersoort en het werven van geld voor onderzoek en behandelingsmethoden. Het geld gaat daartoe naar het UMCG kanker researchfonds te Groningen.

NET kanker is een zeldzame en vaak traag groeiende kankervorm. Voor deze kanker is er meestal (nog) geen genezende behandeling mogelijk. Voor onderzoek en behandeling is er nog veel geld nodig. Tot nu toe is er specifieke behandeling voor patiënten uit het noorden mogelijk in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Groningen zou daarom een gewenste uitbreiding zijn.

De loopgroep zal de komende tijd o.a. meedoen aan de Proostmeerloop en de RUN van Winschoten, op respectievelijk 7 en 14 september a.s. Daarnaast zal er de komende winterperiode deel worden genomen aan het Geopark Hondsrug crosscircuit.

De loopgroep is daartoe in speciale loopshirts gestoken wat mogelijk is gemaakt door de ondersteuning van Running Center Valkema Veendam, Adviescentrum Koning uit Appingedam en de Wagenborger ondernemers: schoonheidssalon Epi Centre Noord, Kuipers Hovenier, Spar Kappen, KDV en BSO de Vrijbuiter, en bloemenhuis Vita Nova.

Wilt u ook een bijdrage leveren? Voor verdere info en doneermogelijkheid: https://www.doneeractie.nl/actie/36527Back to top button