Locoburgemeester Usmany leest voor aan groep 8 van de Vuurvlinder

Appingedam – Locoburgemeester Annalies Usmany-Dallinga heeft op woensdag 2 oktober officieel het startsein gegeven voor de Oktober Kindermaand . Dit deed zij door een verhaal voor te lezen aan de leerlingen van groep 8 van de openbare basisschool de Vuurvlinder in Appingedam.

Dit jaar staat het verhaal van domineeszoon Henric Piccardt uit Woltersum (1636-1712) centraal. Piccardt, een domineeszoon uit Woltersum, vertrok op zijn 22e als student met de noorderzon. Hij belandde in Parijs en werd daar kamerheer van koning Lodewijk de Veertiende, de zonnekoning. Van Piccardt, die eens eigenaar was van de Fraeylemaborg in Slochteren, wordt ook verhaald dat hij Parijs af en toe als zwerver verkende en onder bruggen sliep. Maar of dat waar is? De kinderen hoorden er in het verhaal meer over. Het verhaal werd geschreven door erfgoeddocente Tineke Neyman uit Groningen.

Oktober Kindermaand wordt jaarlijks door Erfgoedpartners in de provincie Groningen georganiseerd. Het heeft als doel kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met cultuur en erfgoed. Culturele instellingen zoals musea, kerken, borgen, theaters en bibliotheken organiseren speciale activiteiten voor kinderen in de weekenden van de maand oktober. De speciale activiteiten zijn voor de kinderen gratis toegankelijk.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2211″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button