10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:23

Live-uitzending Havenstad FM voor de Voedselbank

Delfzijl / Appingedam – Op dinsdag 20 december staat een live-uitzending van Radio Havenstad FM volledig in het teken van de speciale actiedag van de Voedselbank Delfzijl-Appingedam. Doel is om die dag zoveel mogelijk goederen in te zamelen en donaties te verkrijgen. Havenstad FM verzorgt deze extra live-uitzending, omdat RTV Noord vanwege bezuinigingen heeft besloten hiermee te stoppen.  

Armoede is ook in onze regio een groot probleem. Vooral in deze tijd van het jaar staan we daar extra bij stil. De Voedselbank Delfzijl-Appingedam biedt alleenstaanden en gezinnen die onder de armoedegrens leven wekelijks een steuntje in de rug door het verstrekken van een voedselpakket.

In december 2013 startte RTV Noord met een grote inzamelingsactie voor alle voedselbanken in onze provincie. Dit werd jaarlijks een groot succes. De Voedselbanken in de provincie profiteerden drie tot vier maanden van deze acties. Vanwege subsidiebezuinigingen heeft RTV Noord echter besloten te stoppen met deze actie. Omdat de Voedselbank absoluut niet zonder deze opbrengsten kan hebben de vrijwilligers van de Voedselbanken in de provincie Groningen de handen ineengeslagen om nu gezamenlijk een Grote December actie te houden.

Havenstad FM ondersteunt de Voedselbank Delfzijl – Appingedam tijdens deze actie. In de periode voorafgaand aan de start van de actiedag wordt er tijdens uitzendingen veel informatie over de activiteiten van Voedselbank  gegeven. Op de actiedag dinsdag 20 december zal er vanaf 9.00 uur de hele dag worden uitgezonden met het doel om zo veel mogelijk levensmiddelen en giften voor de Voedselbank te verzamelen. “We zijn natuurlijk niet zo groot als RTV Noord maar het moet op de 20e toch lukken om met de hulp van iedereen in ons uitzendgebied onze Voedselbank voor één maand te bevoorraden”, aldus radioman Dirk van Nieuwpoort. De hele dag zijn er verslaggevers onderweg om bij supermarkten en scholen verslag van de actie te doen en om spullen op te halen. Uiteraard staan de telefoonlijnen (0596 618902 en 0596 856 356) de hele dag open om giften en donaties door te geven.

De hulp van lezers en luisteraars is nodig om deze actie tot een groot succes te maken! Het doel van de actie is simpel: zoveel mogelijk levensmiddelen verzamelen zodat de Voedselbank weer een paar maanden vooruit kan!

 

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten