19 C
Delfzijl
23 juli 2021 22:12

Lionsclub Skiramere doneert picknicktafels aan scouting Fivelgroep

spot_img

Steendam – Afgelopen zaterdag was een feestelijke dag voor de zeeverkenners en wildevaart van Scouting Delfzijl. Zij kregen namelijk 4 picknicktafels gedoneerd door Lionsclub Skiramere Slochteren.

De Lionsclub uit Slochteren doet voornamelijk acties ter bevordering van de maatschappij. De acties houden soms in dat ze iets organiseren voor anderen (uitjes, opknapbeurt, etc). Andere keren houden de acties het opbrengen van geld in. Het geld dat ze met de acties opbrengt, doneert de club vervolgens aan een goed doel. Elke keer wordt er een ander doel gekozen. Soms landelijk of internationaal, maar ook vaak lokaal.

Dit keer werd de scoutinggroep uit Delfzijl uitgekozen. Ze hebben een stukje haven aan het Schildmeer kunnen kopen door veel subsidies binnen te halen en veel werk te verrichten. Er wordt een prachtige ligplaats gerealiseerd, welke bijna klaar is. De ligplaats geeft de scouting vastigheid voor de toekomst en bovendien geven de opkomsten van de waterscouts veel reuring op en rondom het Schildmeer. Dat ziet de Lionsclub Slochteren graag.

Voor deze actie heeft de Lionsclub appels en peren, véél appels en peren, geplukt bij één van haar leden in de boomgaard. Mooi, onbespoten, Groninger fruit dus. Het fruit is gebruikt om ruim 1.200 liter sap van te maken. Deze flessen en pakken sap zijn door de Lionsleden aan vrienden en kennissen verkocht. Binnen mum van tijd was de voorraad op, want de pakken waren erg gewild. Met de opbrengst hebben ze maar liefst 4 picknicktafels kunnen aanschaffen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,263VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten