donderdag 5 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Muziekdiploma voor 12 muzikanten van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest en slagwerkensemble Appingedam

spot_img

Appingedam – Op zaterdag 19 juni deden maar liefst 12 leerlingen vanuit het Damster Stedelijk Harmonie Orkest en het slagwerkensemble Appingedam theorie-examen voor hun muziekdiploma. Niet vaak was de groep examen kandidaten zo groot!

De afgelopen maanden is het door de corona pandemie bijna niet mogelijk geweest gezamenlijk fysieke theorie lessen te volgen. Dankzij een fantastische subsidie vanuit Google Community Grant, een subsidie waarbij Google de lokale gemeenschap ondersteund, hebben de Damster muziekverenigingen vorig jaar tablets aangeschaft voor een duurzaam muziekonderwijs welke aansluit bij de leefwereld van de jeugd. Dankzij deze tablets, het creatieve aanpassingsvermogen van de muziekdocenten én het knappe doorzettingsvermogen van de leerlingen is het gelukt om de theorielessen en het examen online te volgen via de Earz App.

Het theorie-examen bestaat uit twee delen waarbij de muziektheorie en de luistervaardigheid wordt getoetst. Hiervoor hebben de leerlingen veel geoefend op de tablets en leren ze spelenderwijs met leuke games de theoretische basis van de muziek.   De Damster verenigingen zijn trots dat de muziekdocenten er alles aan hebben gedaan de leerlingen enthousiast muziek te blijven maken en er zo’n grote groep leerlingen is geslaagd. Op naar een mooie muzikale toekomst in Appingedam

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen

Populaire berichten