Liften in Dijkzichtflat voor langere tijd onbruikbaar; meeste bewoners mogen terug

Delfzijl – De liften in de Dijkzichtflat zullen voor langere tijd onbruikbaar zijn. Dit heeft verhuurder Acantus woensdagmorgen aan de bewoners van de flat laten weten tijdens een bijeenkomst. Na inspectie bleek dat de brand ook de liftschacht en liftkamer flink heeft getroffen. Er wordt gekeken naar een eventuele noodlift.

De meeste bewoners van de flat mogen terug naar hun woning. Met de bewoners van de getroffen woningen wordt een-op-een gesproken om een oplossing te vinden. De bewoners van de tussenwoningen, ter hoogte van de lift, hebben ook gesprekken met de verhuurder.

Verhuurder acantus: “Onze eerste prioriteit ligt bij het zo goed mogelijk opvangen en ondersteunen van de bewoners, zodat ze zo snel mogelijk terug kunnen naar hun eigen huis. Meerdere medewerkers van Acantus zijn ter plaatse om met getroffen bewoners te spreken en te horen wat we voor ze kunnen betekenen.”

Bij de brand raakten negen woningen beschadigd waarvan twee volledig uitgebrand zijn. Tien bewoners werden in de kazerne van de Koninklijke Marechaussee ondergebracht. Later is de lokale snackbar ingericht als tijdelijke opvang. Bij de brand kwam relatief weinig rook vrij en de brand vormde geen direct gevaar voor de hele flat.

Back to top button