Lezing door Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst in de kerk van Solwerd

Appingedam – Op zondag 13 november 14.00 uur wordt er in de kerk van Solwerd een lezing gegeven door Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst.

Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst zijn in de zomer van 2019 een aantal weken op Rottumerplaat geweest. Rottumerplaat is een onbewoond eiland boven de Groninger kust.

In hun lezing op deze zondagmiddag zullen ze vertellen en lichtbeelden laten zien over het eiland. Ze zullen aangeven hoe het is om vier maanden op een onbewoond eiland te leven en te werken. Daarbij komt niet alleen de beschrijving van de natuur tot uiting, maar zullen ze ook ingaan wat het met je doet als mens om teruggeworpen worden op jezelf.

Aaldrik en Nicolette vertellen over hun streven naar een eenvoudiger bestaan en de grote dynamiek van zand, zee en wind. Over de soms ontelbare hoeveelheid vogels, de bijzondere zoutplanten en opvallende strandvondsten. De worstelingen komen eveneens langs: door hun aanwezigheid verstoren ze de vogels ook. Bovenal genieten ze van dit natuurleven. Voor hen draagt het bestuderen van de natuur inderdaad bij aan het levensgeluk, zoals de beroemde natuurvorser Jac. P. Thijsse dat al bijna honderd jaar geleden beweerde.

Kaarten voor deze lezing a € 7,50 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV in Appingedam en op de dag van de lezing bij de kerk. Pinnen bij de kerk is niet mogelijk.

Back to top button