Let op: morgen beperkt tot geen openbaar vervoer door landelijke ov-staking

Regio – Morgen, dinsdag 28 mei, wordt er door de vakbonden een landelijke ov-staking georganiseerd. Eind vorig jaar is het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen vastgelopen. De bonden willen een pensioen voor iedereen, ook voor zelfstandigen en mensen met een onzeker contract.

Mogelijk wel beperkte dienstregeling bij Qbuzz
Qbuzz laat weten bij voldoende werkwilligen op dinsdagochtend 28 mei vanaf 6.00 uur een aantal lijnen wel beperkt te kunnen laten rijden. Het gaat hier vooral om lijnen in de stad Groningen en de snelbussen tussen steden. Op de website van Qbuzz is te vinden welke bussen er mogelijk gaan rijden.

Ook treinen in de provincie rijden niet
Vervoerder Arriva, die in onze provincie het treinvervoer verzorgt, verwacht dat de treinen morgen helemaal niet gaan rijden.

De NS laat adviseert reizigers om morgen niet met de trein te reizen. “We kunnen niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden en adviseren u daarom op 28 mei niet met de trein te reizen. Uiteraard proberen we waar mogelijk enkele treinen te rijden; dit zal echter zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn”, aldus de NS.

Back to top button