Lentemarkt bij gerestaureerde kerk van Termunten

Termunten – De restauratie van de kerk is zover gevorderd dat de jaarlijkse markt weer gehouden kan worden. De markt geniet alom grote bekendheid qua karakter en gezelligheid in onze dorpen en ver daarbuiten. Vele oud-dorpsbewoners zoeken de markt en elkaar weer op en zorgen voor een reünieachtig weerzien.

Er is weer een grote verscheidenheid aan koopwaar. Een greep hieruit: kinderkleding, beelden, keramiek, huis- en tuindecoraties, curiosa. Nieuw dit jaar zijn meerdere ambachtslieden die hun eigen specifieke werksoort demonstreren. Uiteraard kun je ook terecht voor een hapje, drankje of een lekker ijsje.

Op het middenterrein speelt de band ‘Nog Nait’ en is, anders dan de naam doet vermoeden, helemaal klaar voor een prachtig optreden. Deze sixtiesband is vierkoppig en veelzijdig met o.a. rock, pop, muziek uit de Texas- en Mexicostijl en natuurlijk ook Grunneger laidjes.

Voor de jongste bezoekers is er zoals altijd vermaak op het terrein en natuurlijk is het werk van aannemer en schilders in de kerk te bewonderen en is de toren te beklimmen. Eenmaal boven wordt je inspanning beloond met een schitterend uitzicht over de Eems, Dollard en Punt van Reide.

Zondag 26 mei
Tijd : 11.00 – 17.00 uur
Petrus Muntinghepad 11
9947PK Termunten

Toegang: gratis, gift welkom

Back to top button