fbpx
10.7 C
Delfzijl
27 oktober 2020 16:56

Leerlingen van GBS Het Baken leggen krans bij verzetsmonument Zwaantje

Delfzijl – Leerlingen van Gereformeerde Basisschool Het Baken hebben dinsdagmiddag een krans gelegd bij het verzetsmonument Zwaantje. Mevrouw Rodenboog, directrice van GBS Het Baken, opende de bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis. Naast de toespraak van burgemeester G. Beukema gaven leerlingen, samen met de heer O. Rinkema, een bijdrage aan het programma.

Tijdens de bijeenkomst vertelden de leerlingen wat de Tweede Wereldoorlog en het verzet tegen de Duitsers voor hen betekent. Na afloop van de plechtigheid gingen de aanwezigen naar het verzetsmonument Zwaantje aan het Johan van den Kornputplein te Delfzijl. De leerlingen legend hier samen met burgemeester Beukema een krans.

Verzetsgroep Zwaantje
Het verzetsmonument Zwaantje is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep Zwaantje, actief vanaf 1940. Door verraad werd de groep in 1943 opgepakt en afgevoerd. De verzetsgroep hield toen noodgedwongen op te bestaan. Het monument is geadopteerd door de christelijke basisscholen in Delfzijl. Ieder jaar organiseert één van hen de herdenking.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten