fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Leerlingen van De Kronkelaar uit Wagenborgen naar Kindervragenuur in de Tweede Kamer

Wagenborgen – Leerlingen van basisschool De Kronkelaar uit Wagenborgen zullen zich dinsdag laten horen tijden het Kindervragenuur in de Tweede Kamer.

Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Dongen, Genemuiden, Tilburg, Urk en Wagenborgen mogen dit jaar plaatsnemen in de blauwe Kamerzetels en bewindslieden ondervragen.

De vijf winnende schoolklassen nemen dinsdag plaats in de plenaire zaal waar zij hun vraag stellen. De betreffende bewindspersonen zijn aanwezig om hun vragen te beantwoorden. In de ochtend bereiden de vragenstellers zich voor op het Kindervragenuur.

Het Kindervragenuur wordt voorgezeten door Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp. De Nederlandse democratie, dierenwelzijn, landbouw, milieu en onderwijs komen aan bod. De leerlingen van De Kronkelaar willen van de missionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid weten waarom hebben dierenambulances – net als politie, brandweer en gewone ambulances – geen voorrang hebben.

Traditie
Op 20 november 2018 vond het eerste Kindervragenuur in de Nederlandse parlementaire geschiedenis plaats. Aanleiding was de motie van Kamerlid Rens Raemakers (D66). Hij wilde dat Nederlandse jongeren door middel van een Tweede Kamer-take-over vragen kunnen stellen aan leden van het kabinet. De eerste twee edities waren een groot succes, waarbij er veel inzendingen binnen kwamen. Vorig jaar kon het Kindervragenuur in verband met de geldende coronamaatregelen niet doorgaan.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer