Werelds eerste ijsbreker met geringe diepgang te water gelaten bij Koninklijke Niestern Sander

Farmsum – Op de scheepswerf van Koninklijke Niestern Sander is ’s werelds eerste ‘ijsbreker met geringe diepgang walk to work’ schip te water gelaten. De bouw van het schip de werf in Farmsum is een joint venture tussen Mercury Sakhalin en Pola. De tewaterlating gebeurde zonder publiek dit in verband met de huidige coronamaatregelen.

Operationele inzet het hele jaar door
Het ‘shallow draft ice-breaking walk to work vessel’ is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor gebruik gedurende het hele jaar in de uitdagende omstandigheden aan de oostkust van Sakhalin in temperaturen variërend tussen -30 tot +35 graden. Door het combineren van een diepgang van 3,15 m, een transit diepgang van 4,0 m in open water en een ‘grounded bottom’ notatie, kan het schip het hele jaar door ingezet worden.

Met de bewezen Wagenborg romp voor het breken van ijs en Azimuth schroeven kan het schip tot wel 100 cm dik ijs breken. De bewegings-gecompenseerde gangway op dit schip is geoptimaliseerd voor zowel winter.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2912″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button