Leerlingen uit Middelstum en Warffum laten hun ondernemers-skills zien op WEvent 

Middelstum – Op woensdagmiddag 26 juni vond de tweede editie van WEvent plaats in Kindcentrum WIJland in Middelstum. Dit gezellige evenement draaide om ondernemerschap en geld inzamelen voor twee goede doelen: de Anna Hinkemaschool in Kafountine, Senegal, en Lutje Geluk in Nederland. De betrokken scholen waren OJS de Wilster, CBS Wicher Zitsema, GBS Klim-op, en 22 leerlingen van Het Hogeland College.

Het evenement bood een breed scala aan activiteiten en attracties, waaronder muziek, dansoptredens van Op Roakeldais, kraampjes, Senegalese hapjes, spelletjes, een luchtkussen, een poeziëfiets, een rodeostier, en diverse workshops zoals djembé en artistieke sessies. Een bijzonder moment was de onthulling van het nieuwe logo van Kindcentrum WIJland.

Een dag vol betrokkenheid en enthousiasme
Wethouder Jan Menninga was aanwezig voor de officiële opening en sprak zijn waardering uit voor de betrokkenheid van de kinderen bij het helpen van anderen. De leerlingen waren enorm gemotiveerd: “Om kwart voor acht waren er al kinderen aanwezig, terwijl school pas een half uur later begint!” vertelde Jordan Timmermans, bijna-docent en kartrekker van WEvent.

Ondernemerschap in de praktijk
PO-leerlingen en hun ouders hadden kraampjes opgezet waar ze zelfgemaakte producten verkochten, van knuffels en rozenzeepjes tot armbanden en bordspellen. De jonge ondernemers kregen al snel de smaak te pakken. “Wel 30 dingen verkocht!” zei Noa trots, die zelfgemaakte houten spelletjes aanbood.

VO-leerlingen van Het Hogeland College deden mee aan een pitch battle, waarbij zij innovatieve bedrijfsconcepten presenteerden. Van oplossingen voor vochtoverlast in tuinen tot een innovatieve stofzuigsysteem aan de muur; de pitches werden enthousiast ontvangen door de jury.

Reacties en resultaten
Het evenement trok veel belangstelling van het hele dorp, van jong tot oud. Gea Fopma, leerkracht en lid van de werkgroep Ondernemen van Kansrijke Groningers, was tevreden met de opkomst: “Ja, dit is een topdag! Echt fantastisch als je kijkt naar de opkomst.” De bezoekers genoten zichtbaar van de optredens en de gezellige sfeer.

Doelen en toekomstplannen
WEvent is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van Kansrijke Groningers. Directeur Els Stoepker benadrukte het belang van ondernemerschap voor de leerlingen: “We willen dat kinderen ondernemend denken, probleemoplossend denken en kansen grijpen.”

Het ingezamelde geld gaat naar de ondersteuning van schoolkinderen in Senegal en naar Lutje Geluk, dat uitjes mogelijk maakt voor Groningse gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Kansrijke Groningers
Het ‘Programma Ondernemen’ van Kansrijke Groningers maakt deel uit van een breder initiatief dat gedurende een hele schoolgeneratie wordt aangeboden. Het ultieme doel is dat alle 17.500 leerlingen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Meer weten over de programma’s van Kansrijke Groningers? Kijk op www.kansrijkegroningers.nl.

Back to top button