fbpx
9.1 C
Delfzijl
dinsdag 07 april 2020
Home Sport Leerlingen SBO de Delta gehuldigd voor winst op Noord-Nederlands kampioenschap Speedsoccer

Leerlingen SBO de Delta gehuldigd voor winst op Noord-Nederlands kampioenschap Speedsoccer

Appingedam – Wethouder Martien van Bostelen heeft vandaag 16 februari de de leerlingen van SBO de Delta gehuldigd voor hun prestaties bij het Noord-Nederlands kampioenschap Speedsoccer.  De leerlingen werden op passende wijze in het zonnetje gezet, ze kregen een voetbal die ze kunnen gebruiken in de voetbalkooi op het plein en leerlingen kregen ieder een bidon overhandigd.

Noord-Nederlands kampioenschap Speedsoccer
Ruim 250 leerlingen uit het speciaal basisonderwijs verruilden op 6 februari de schoolbanken voor het Indoor Soccer Centre Groningen. Daar streden zij om het Noord-Nederlands kampioenschap Speedsoccer, georganiseerd door Special Heroes.

Het succesvolle schoolvoetbaltoernooi stond dit jaar voor de derde keer op het programma. Op drie kunstgrasvelden werkten de leerlingen zich in het zweet voor de felbegeerde eerste plek. Terwijl de kinderen die niet van voetbal houden, hun eigen talenten inzetten. Zij hielpen bijvoorbeeld mee in de organisatie, regelden de lunch of zorgden voor mooie foto’s van de wedstrijd.

Het toernooi kende vier winnaars: De Caleidoscoop uit Leeuwarden, CSBO De Kimkiel uit Groningen, SBO It Oerset Uit Heerenveen en SBO De Delta uit Appingedam.

Jeugdsport voor ieder kind
Organisator Special Heroes kijkt terug op een geslaagde derde editie van de Speedsoccer Battle. Het sportstimuleringsprogramma richt zich op leerlingen uit het speciaal onderwijs, voor wie meedoen met een sportclub vaak niet vanzelfsprekend is. Dankzij het programma wordt jeugdsport dichter bij de leerlingen gebracht. Want juist voor hen is voldoende bewegen en sporten erg belangrijk.

Advertenties