5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:11

Leerlingen Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum halen met kerstmarkt ruim 2800 euro op voor voor Stichting Edukans

Appingedam – Met de kerstmarkt hebben de leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum een fantastisch bedrag opgehaald voor Stichting Edukans.

Kerstmarkt
De Kerstmarkt op donderdag 19 december werd druk bezocht. De leerlingen zorgden voor kraampjes met spelletjes, lekkernijen en zelf geknutselde spulletjes. De bezoekers genoten van een beker warme chocolademelk of een glaasje glühwein en de gezellige sfeer.

Vandaag werd de gemeenschappelijke actie afgerond. Het opgehaalde bedrag werd bekend gemaakt door de directeur, de heer Omlo, in het bijzijn van alle leerlingen. Ook Stichting Edukans was hierbij aanwezig en nam de cheque met het opgehaalde bedrag, van €2825,29 in ontvangst. Na het afronden van de gemeenschappelijke actie genoten de leerlingen van een heerlijk kerstontbijt. De leerlingen kijken terug op een geslaagd project.

Het goede doel
Stichting Edukans is een organisatie die scholen in Nederland verbindt met scholen in ontwikkelingslanden en zich inzet ter verbetering van het onderwijs in deze landen. Op hun website verwoorden ze dit als volgt: “Een kind dat leert, is een kind met kansen. Maar wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen & jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs, want wat je op school leert is voor altijd!”

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten