fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Leerlingen openbare basisschool Klinkenborg in Kantens betrekken tijdelijk onderkomen

Kantens – Maandagochtend heeft wethouder Kristel Rutgers van de gemeente Het Hogeland de officiële opening verricht van de tijdelijke basisschool op het ijsbaanterrein aan de Pastorieweg in Kantens.

Voorafgaand aan de opening liep de wethouder samen met de leerlingen van de openbare basisschool Klinkenborg van het oude schoolgebouw even verderop aan de Pastorieweg naar het nieuwe tijdelijke onderkomen. Dit werd een lawaaioptocht in de mist kinderen maakten met zaken als potten en pannen flinke herrie, zodat ze toch opgemerkt werden.

De 45 leerlingen en de leerkrachten maken tot oktober van dit jaar gebruik van de tijdelijke school. Ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuw kindcentrum waar plek is voor de school en kinderopvang.

Het oude gebouwbleek bij zware aardbevingen onvoldoende veilig. Daarom is tot nieuwbouw besloten. Het is een van de 16 scholen in Het Hogeland die bouwkundig worden versterkt of nieuwbouw krijgen.

In de week van de verhuizing namen de schoolkinderen samen met De Wijk De Wereld uit de stad Groningen afscheid van de oude school. Daarvoor zijn verschillende projecten bedacht. De kinderen hebben zich beziggehouden met poëzie, muziek en theater.

Een nieuw kindcentrum
Het ontwerp voor het nieuwe kindcentrum is van Korfker architecten uit Emmeloord. Het centrum wordt bijna energieneutraal. De aannemer is Fledderman Bouw uit Siddeburen. Met de bouw van het Kantster kindcentrum wordt mog deze maand begonnen.

Naast een nieuw kindcentrum worden ook verschillende particuliere en sociale huurwoningen in het dorp gesloopt en herbouwd. Ook wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor Kantens. Daarover is de gemeente met de bewoners en betrokken organisaties in gesprek.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer