fbpx
16 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Algemeen Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met Techniek

Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met Techniek

Delfzijl – Aanstaande dinsdag komen er ruim 300 leerlingen van de basisscholen uit de regio naar het Theda Mansholt College in Delfzijl, om deel te nemen aan het jaarlijks terugkerende evenement Technics4U.

Programma Technics4U
De basisschoolleerlingen maken dinsdag 27 november op een actieve manier kennis met techniek. Bij Technics4U draait het om zien, doen en denken over techniek. Op het Theda Mansholt College in Delfzijl wordt een programma verzorgd, waarin techniek centraal staat. De basisschoolleerlingen worden in groepen ingedeeld en doorlopen een afwisselend programma dat geleid wordt door twee deskundige presentatoren.

De vmbo leerlingen en docenten van het Theda Mansholt College, afdeling Techniek, begeleiden de basisschoolleerlingen bij het maken van een werkstuk. Aan het eind van het programma krijgen ze het werkstuk mee naar huis en een gereedschapskoffer met gadgets er in.

Lokale samenwerking
Het initiatief voor Technics4U vindt zijn basis in het lokale samenwerkingsverband tussen scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs). Zij delen de mening dat techniek al op de basisschool onder de aandacht gebracht moet worden. Daarvoor zetten zij zich actief in. Technics4U is een evenement dat direct aansluit bij deze wensen.